Målgruppe

"hjem er dér, hvor jeg kan have mine ting"
Bofællesskabet Mette Marie henvender sig til voksne mennesker mellem 35 og 60 år med psykisk sygdom og aktivt misbrug.

Det betyder at Mette Maries beboere, ud over at have en eller flere sindslidelser, også har et aktivt misbrug af et eller flere psykoaktive stoffer. Dertil har beboerne flere sociale problemer, blandt andet som et resultat af deres diagnose, langvarige misbrug og et hårdt levet liv.

Mette Maries beboere er mennesker, som allerede har stiftet bekendtskab med diverse institutioner og behandlingssystemer. Mange har tilbragt store dele af deres liv på gaden, på børnehjem, i fængsel, på lukkede afdelinger og i andre institutioner. De har i flere år været inde og ude af forskellige behandlingssystemer, og mange har oplevet at blive smidt ud fra tidligere bosteder, fordi bostedet ikke har kunnet rumme dem.

De fleste af beboerne har få, eller slet ingen, pårørende. Personalet på Mette Marie er derfor ofte de primære omsorgspersoner i beboernes liv. Det mangeårige indtag af psykoaktive stoffer, i gennemsnit 20 -25 år, har i høj grad påvirket beboernes hukommelse, tidsfornemmelse, selvopfattelse og sociale evner. Flere lider af social angst og finder det svært at indgå i sociale fællesskaber. De har en grundlæggende mistillid til andre mennesker og forventer at andre udviser mistillid til dem. Beboerne har et meget anstrengt forhold til autoriteter og føler sig ofte udstødt og ekskluderet af samfundet.

En stor del af beboerne har boet på Mette Marie i mange år. Nogle har været her siden starten i 2001, mens andre er kommet til inden for de sidste fire år. Alle beboerne får førtidspension eller kontanthjælp. Nogle af beboerne har en behandlingsdom, hvilket betyder, at de er forpligtet til at følge en ambulant psykiatrisk behandling.
 
Bofællesskabet mette marie
Hyltebjerg Allé 73-75
2720 Vanløse
genveje:
Kontakt Privatlivs- og cookie-deklaration
GDPR oplysningspligt
Log ind
links:

Selveje Danmark
Download et gratis program, der læser indholdet på hjemmesiden højt:
adgangforalle.dk
Bofællesskabet mette marie | Hyltebjerg Allé 73-75 | 2720 Vanløse | Tlf.: 38 76 13 75